Trafik Sigortası

  1. Anasayfa
  2. Trafik Sigortası

Trafik Sigortası

Trafik Sigortası Primlerini Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Trafik Sigortası Teminatları SEDDK (Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından belirlenir. Trafik sigortası primleri;

*Aracın markası ve modeli
*Araç yaşı
*Sürücünün yaşı ve cinsiyeti
*Plaka numarası
*Araç sahibi hasarsızlık kademesi

Gibi unsurlar dikkate alınarak Ruhsatlara göre farklılık göstermektedir.

Trafik Sigortası Hasarsızlık Kademeleri ise güncel olarak;

Yıl  Basamak  Hasarsızlık İndirimi- Prim Artış Oranı
7.Basamakta 5 yıl 8. Basamak %50 Hasarsızlık İndirimi
4  7. Basamak   %40 Hasarsızlık İndirimi
3  6. Basamak   %20 Hasarsızlık İndirimi
2  5. Basamak   %5 Hasarsızlık İndirimi
1  4. Basamak   %10 Prim Artışı
2  3. Basamak   %45 Prim Artışı
3  2. Basamak %90 Prim Artışı
4  1. Basamak %135 Prim Artışı
5 0.      Basamak  %200 Prim Artışı

 

Şeklindedir.

Aynı zamanda Trafik sigortası primleri aracın sigortasız kaldığı süre boyunca Gecikme sürprimi ile artış göstermektedir. Bu oran her ay için %5 zam olarak belirlenmiştir. Trafik Sigortalılarının zorunluluğu ve yapılmaması durumunda ceza uygulandığını göz önünde bulundurduğumuzda vadesi henüz bitmeden yenileme durumunda gün kaybı yaşanmayacağından 15 gün kala size en uygun teklifleri edinmek için bize ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Trafik Sigortanızın vadesi henüz yaklaşmamış bile olsa bize bilgileri iletin, biz 15 gün kala en uygun teklifleri size iletiyor olalım.

İletişim için bize bu numaradan ulaşabilirsiniz: 0312 466 72 75

Trafik Kazası Durumunda Ne Yapmalı?

Trafik Kazası söz konusu olduğunda öncelikle fiziksel bir hasar alıp almadığınızdan emin olduktan sonra yalnızca maddi bir hasar söz konusu ise aşağıdaki adımları izlemenizi öneririz;

*Trafik kazasından hemen sonra öncelikle hayati kontroller yapılmalıdır. Yaralıların tespiti yapılıp ambulans çağrılmalıdır.

*Eğer Trafik kazası maddi hasarlı olarak gerçekleşmişse Trafikte diğer araçların da güvenliği için ışıklı işaret cihazları ya da reflektör, yansıtıcı gibi araçlar, trafiğin akışına uygun olarak olay şehir içinde gerçekleştiyse kazadan 30 metre, şehir dışında gerçekleştiyse kazadan 100 metre uzağa yerleştirilmelidir.

*Bu durumda taraflar kendileri kaza tutanağı doldurabildiği gibi uyuşmazlık, alkol, ehliyetsiz sürücü, kamu aracı, reşit olmayan sürücü gibi unsurlar söz konusu ise Trafik Polisi çağırarak Emniyet güçlerimizden de destek alabilmektedir.

Kaza tespit tutanağı hazırlanırken kaza yapan kişiler tutanakta istenen tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde 2 nüsha olarak doldurup imzalaması gerekmektedir. 

*Kazanın tarihi, saati ve yeri

*Varsa görgü tanıklarının iletişim bilgileri

*Kazaya karışan tarafların kendi sürücü bilgileri, araç bilgileri ve trafik sigortası poliçe bilgileri

*Aracın ilk darbe aldığı yer işaretlenir

*Tutanağa çarpışma yerinin ve anının taslağı çizilir, cadde ve sokak ismi belirtilir, aracın gittiği yön işaretlenir ve yol çizgileri çizilir. Araçlar A ve B olarak işaretlenir.

*Sürücüler kaza ile ilgili görüşlerini yazarlar.

*Tutanağın sürücüler tarafından imzalanması zorunludur. İmzalanmayan tutanaklar geçersiz sayılmaktadır.

*Tutanaklar tutulduktan sonra araç yürür durumda değilse ya da güvenliğinden şüphe duyuluyorsa çekici hizmetinden yararlanarak en yakın ya da istenen servise araç çekilebilir.

*Kaza sonrası 5 iş günü içerisinde tutanağın ilgili sigorta şirketine bildirilerek hasar dosyası açılmalıdır. Böylelikle sigorta şirketlerinin prosedürleri başlamış olur. Değerlendirme neticesinde kusurlu taraflar % olarak belirlenirken bu karara itiraz etmek de mümkündür. İtiraz durumunda dosya tekrar değerlendirilir.

Kusurlu tarafta Trafik sigortası 120.000 TL’ye kadar karşı tarafın hasarını karşılarken kasko ya İhtiyari Mali Mesuliyet poliçesi olmaması durumunda üzerinde kalan tutarı kendisi ödemelidir. Aynı zamanda kasko poliçesi olmaması durumunda kendi araç hasar ödemesi yapılmayacağından kasko poliçesi önemi burada tekrar gündeme gelmektedir. Piyasa koşullardan araç- araç parça bedelleri sebebi ile Trafik Sigortası limitleri çoğunlukla yetersiz gelmektedir.

Eğer aracınız 20 yaş üzerinde ise ve kasko yaptıramadıysanız Trafik Sigortanıza ek olarak “İhtiyari Mali Sorumluluk” poliçesi satın alarak karşı tarafa vereceğiniz hasarları sınırsız olarak teminat altına alabilirsiniz.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi ve teklif almak için bize bu numaradan ulaşabilirsiniz: 0312 466 72 75